24/12/2011 Andy Barcan

Emil Bărbulescu a lansat o nouă carte …

Emil BărbulescuEmil Bărbulescu, nepotul fostului dictator comunist Nicolae Ceauşescu, a lansat, vineri, la Scorniceşti, un nou volum din seria „Nicolae Ceauşescu a fost unchiul meu“, sub titlul „Noi, cei care am trădat“, carte tipărită de editura Hoffman din localitate. Evenimentul a atras, în afara rudelor autorului, foşti şi actuali reprezentanţi ai autorităţilor locale şi importanţi oameni de afaceri din oraş.

„În carte vorbesc despre persoane care se aflau la conducerea structurilor militarizate în decembrie 1989. Despre noi, cei care am depus jurământ militar, despre încălcarea acestui jurământ, despre impostură şi impostori. Sunt descrise fapte şi evenimente începând din data de 16 decembrie 1989 şi până în prezent, cum s-au comportat cei aflaţi la conducerea structurilor militare în decembrie 1989, dar şi după aceea, consideraţii personale“, declara în urmă cu puţin timp pentru Agerpres Emil Bărbulescu.

Emil Bărbulescu face referiri la generalii Iulian Vlad şi Nicolae Militaru, la Sergiu Nicolaescu şi Nadia Comăneci, dar şi la intervenţii ale agenţilor KGB, GRU, ale trupelor maghiare şi ale diverşioniştilor iugoslavi în Revoluţia din Decembrie 1989. Autorul nu îl uită pe Ion Iliescu, despre care spune că „a intrat în comă profundă în ziua de 22 Decembrie 1989, atunci când, dimpreună cu oamenii domniei-sale, a lansat diversiunea «securişti-terorişti» şi a decedat în 13-15 iunie 1990, în Piaţa Universităţii“.
Emil Bărbulescu, fiul Elenei Bărbulescu (sora lui Nicolae Ceauşescu) era, în 1989, căpitan de miliţie şi prim locţiitor al şefului Inspectoratului Judeţean Olt al Ministerului de Interne. În timpul Revoluţiei a fost arestat, fiind eliberat în vara lui 1990. Bărbulescu locuieşte în Scorniceşti, într-o casă din apropierea casei natale a lui Nicolae Ceauşescu, pe care o şi administrează.

La lansarea volumului au fost prezente mai multe rude ale autorului de la Bucureşti, Timişoara şi Scorniceşti, deputatul PSD Nicolae Stan, primarul oraşului, Constantin Nedelea, viceprimarul Ioan Prioteasa, consilierul judeţean Tiberiu Mateescu, fost primar al Scorniceştiului, dar şi importanţi oameni de afaceri locali.

Costel Mirea

Tagged: , ,

Comments (2)

  1. stefan

    undeputem gasi cartea???caut pe net de ceva vrema nu gasesc…unde o putem cumpara?
    multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipăriți cu Editura Hoffman!