31/05/2016 Andy Barcan

Recenzie „Expoziție de litere” de Rareș Costea

Intrat în literatura lui Rareș Costea încă de dinainte de a-i citi cartea, prin intermediul blogului său, pe care vi-l recomand. Recenzie „Expoziție de litere” de Rareș CosteaAm avut prilejul de a cunoaște astfel un om sensibil în cel mai inefabil mod, dar, mai mult de atât, am avut ocazia de a cunoaște un om care reflectă realitatea cum (foarte) puțini scriitori contemporani reușesc.

Expoziție de litere e despre proză scurtă și poezie. Sau nu. Uitați ce am zis. Expoziție de litere e despre efemeritatea umanului în timp și spațiu și mai ales, în viața altor oameni. Nu am citit de mult ceva atât de haotic, dar care își găsește ordinea și sensul în mijlocul acelui haos. Aș putea zice că Expoziție de litere e o materializare a ce a fost și a ce va fi. Dacă va fi.

Prima jumătate a cărții e alcătuită dintr-o mulțime de poezii, iar a doua parte din proză scurtă. Ce mi-a plăcut cu adevărat la Expoziție de litere este faptul că nu încearcă să promoveze fericirea sau tristețea în exclusivitate, cum fac alte cărți, ci pur și simplu ilustrează stările prin care, fie că recunoaștem sau nu, trecem toți la un moment dat.

Pe la jumătatea cărții, am simțit nevoia să mă opresc. Să iau o pauză și să mă decontectez. Simțeam cum fiecare pagină mă sugrumă încet prin cuvintele în care, deși nu am realizat atunci, mă regăseam atât, atât de mult. Și atunci am simțit cum, doar prin puterea unor cuvinte așternute pe hârtie, te poți re-crea, poți să devii cu adevărat Om.

Expoziție de litere de Rareș Costea e genul de carte care își face cuib în encefalul tău stâng. Merită mai mult decât citită. Merită trăită și respirată, pentru că scriitorul transpune pe hârtie o lume în care nu ai cum să nu te integrezi. Expoziție de litere prezintă într-un mod lucid destinul lupului singuratic, care de cel mai multe ori poate fi conducătorul haitei. De citit. De iubit!

Sursa: http://goodread.ro/recenzie-expozitie-de-litere-de-rares-costea/

Tagged: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipăriți cu Editura Hoffman!