22/03/2012 Andy Barcan

Tinerii si istoria Oltului

Memoria OltuluiPrimul numar al revistei Memoria Oltului a fost lansat astazi in cadrul Muzeului Judetean Olt. Publicatia este deschisa studiilor, articolelor si documetelor ce oglindesc momente ale istoriei Oltului si Olteniei, din cele mai vechi timpuri si pana astazi.

Ideea acestei reviste a pornit din necesitatea de a oferi tinerilor o publicatie a lor, despre istoria locurilor, tercutul lor, intr-o forma atractiva si cu o ilustratie bogata.

Memoria Oltului vine sa intregeasca in galaxia Gutenberg un orizont stiintific al unor alte aparitii editoriale precum Studii Slatinene sau Anuarul Muzeului Judetean Olt. In paginile revistei vom gasi si articole care vin sa atraga atentia asupra manualelor alternative de istorie, care ar trebui sa beneficieze de mult mai multa atentie, pentru ca unele contin erori grave.

Tocmai de aceea echipa editoriala a revistei isi doreste ca aceasta publicatie sa depaseasca statutul academic si sa sa ajunga si pe bancile scolilor, pentru ca pana la urma tinerii sunt cei care trebuie sa isi cunoasca exact si corect trecutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipăriți cu Editura Hoffman!